Dari Hassan al-Basri

"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bermakna aku yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya akan dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan"

Praktikal

Assalamualikum 

Hari ni Faz nak cerita pasal praktikal. Actually, Faz dah dua bulan jadi budak praktikal kat sebuah company Advertising. Bunyi macam ala-ala gah gituuu :) haha


********************


Sebelum masuk, macam-macam perasaan ada. Takut, Resah, Gelisah. 
Subhanallah, hanya Allah je tahu.

1. Tempat praktikal yang jauh, It takes more than two hours kalau naik bus. Tapi kalau Drive lalu PLUS and EDL, just takes 45 minute. Tu pun kalau tak jalan tak jam.
2. Tempat kerja yang diterajui oleh kaum lelaki. Faz ni pemalu sikit, so payah kalau nak bercakap dengan lelaki. Eceh, acah-acah malu -.- 
3. Praktikal sorang-sorang tanpa kawan, bagaikan kena campak kat hutan and then kena survive sendiri. 
4. Terasa macam awal gila dah praktikal. Faz baru belajar grafik setahun setengah, tup-tup dah kena masuk alam pekerjaan. Ergh, banyak benda tak tahu ni. Rasa macam nak menagis T.T


But Luckily and alhamdulillah, berkat doa dan solat hajat, everything become smooth. 
I feel very grateful sebab dapat kakak-kakak dan abang-abang yang baik and sentiasa membantu kelemahan diri ini. 
The most important thing is I learn something new yang tak dapat kat dalam kelas .

Yang penting, teruskan dan kekalkan doa dalam diri. Siapa tahu apa akan terjadi pada hari  kita esok melainkan Allah. 
Kita tak mampu meramal, Sungguh, kita ni kerdil dan tak berkuasa.